Een Badminton tas kopen | GRATIS ADVIES waar moet je op letten


Een goede badminton tas is een must voor elke fanatieke badmintonner. Je bergt er al je badminton spullen in op en beschermt ze tegen de wisselende weersomstandigheden. Bij Allrackets.com hebben wij een breed assortiment badmintontassen, we hebben altijd wel een badmintontas die bij jouw behoeften aansluit, dus bepaal eerst voor jezelf wat voor model (en eventueel merk) bij je past en ga daarna pas de badminton tas kopen. Wij verkopen onder andere racketsport tassen van de merken: Adidas, Carlton, Dunlop, FZ Forza, Victor en Yonex.

Materiaal en prijs/kwaliteit

De prijzen van badminton tassen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Het gebruik van duurzame of slijtvastere materialen, betere ritsen, draagbanden met meer comfort, een speciaal vak met aluminium voor de bescherming van de snaren tegen temperatuurwisselingen en de hoeveelheid opbergvakjes hebben allemaal invloed op de prijs.

Bij de aanschaf van een badminton tas is het dan ook belangrijk om voor jezelf te bepalen: wat wil ik uitgeven en hoe lang moet de tas mee kunnen? Een twee vaks tas van € 40,- gaat waarschijnlijk minder lang mee dan een twee vaks tas van € 80,-, het grootste directe optische verschil is het materiaal, de draagbanden met meer comfort en de vaak mooiere afwerking.

Soorten tassen

Tassen voor badminton zijn over het algemeen beschikbaar in verschillende soorten. Ten eerste hebben we de badminton rugtas. Deze tas is bedoeld voor training of voor hobbyisten die slechts af en toe spelen. Daarnaast is er een badminton tas met twee compartimenten. Deze is bedoeld voor de scheiding van racket en andere spullen zoals kleding of een handdoek, dit model bestaat ook als een staande variant. Speel je badminton toernooien en neem je graag extra rackets, kleding, eten en drinken mee dan is een tas met drie compartimenten of een toernooitas meer geschikt voor jou.

Train je heel veel en wil je een makkelijke tas voor je rackets en schoenen, dan is een schoudertas een aanrader.

Badminton Rugzak

Vind je een grotere tas nodig? Douch je thuis en speel je geen wedstrijden? Dan hebben we een goed alternatief voor je! Een badminton rugzak.

Op het oog lijkt het een normale rugtas maar op de rug bevind zich een apart badminton racket vak, door gebruik te maken van dit aparte vak worden de snaren beschermt tegen scherpe spullen in het hoofdvak. Daarnaast heeft dit vak vaak een bandje op de steel vast te zetten of 2 ritsen zodat je de steel aan de bovenkant van de tas eruit kunt laten steken.

Vaak is een badmintonrugzak voorzien van aparte vakjes voor accessoires zoals sleutels en zijn er zijvakken voor een bidon of fles.

Kijk hier voor ons hele assortiment: rugzak badminton tas kopen

Badminton tas met één vak

Ben je een beginnend badmintonner en wil je op een veilige en praktische manier je badminton racket meenemen? Denk dan eens een badminton bag met één vak. Als beginnend badmintonner heb je meestal maar één badmintonracket en die wil je graag zonder al te veel kans op beschadigingen vervoeren. 

In deze badmintontas kun je maximaal 2 badminton rackets bewaren en eventueel een kleine handdoek of kleine accessoires. Dit model tassen heeft vaak maar 1 draagband wat fietsen lastig maakt doordat de tas kan gaan verschuiven.

Kijk hier voor ons hele assortiment: 1 vaks badminton tas kopen

Badminton tas met twee vakken

Voor de meeste badmintonners is een badminton tas met 2 vakken de perfecte oplossing. Je hebt een apart vak voor je rackets en het andere vak kun je gebruiken voor schoenen en kleding. Doorgaans beschikken deze modellen over 2 draagbanden wat fietsen veiliger maakt, een hele enkele keer heeft het model 1 draagband.

Doordat dit model erg populair is zijn er heel veel verschillende uitvoeringen.

Kijk hier voor ons hele assortiment: 2 vaks badminton tas kopen

Badminton tas met drie vakken

Als je een fanatieke badmintonner bent, en competitiewedstrijden en toernooien speelt heb je baat bij een iets grotere tas. Je hebt meer spullen om mee te nemen zoals een extra racket, schone kleding en wat eten/drinken om de dag door te komen. Vaak is er ook een apart schoenen vak, waarin je badmintonschoenen opgeborgen kunnen worden. 

Een tas met 3 vakken geeft je dan net dat extra beetje ruimte zodat jij alles gemakkelijk kunt meenemen.

Deze modellen zijn altijd uitgevoerd met 2 draagbanden en zijn vaak voorzien van wat zachtere materialen voor extra draag comfort.

Kijk hier voor ons hele assortiment: 3 vaks badminton tas kopen

Toernooitassen

Ben jij een badmintonner die veel toernooien speelt en echt veel meeneemt? Dan is een toernooi tas wel een aanrader. Deze modellen zijn zeer groot en bieden alle ruimte om je rackets, kleding, schoenen en shuttles in mee te nemen.

Vaak zijn ze ook voorzien van wielen en een uitschuifbaar trolley handvat waar het erg gemakkelijk is om deze te tas mee te nemen naar de sporthal.

Kijk hier voor ons hele assortiment: toernooi badminton tas kopen

Krijg persoonlijk advies

Wil je een nieuwe badminton tas kopen maar heb je wat hulp nodig, neem dan contact op met onze gespecialiseerde klantenservice. Dit kan eenvoudig via het contactformulier of je kunt Whatsapp bericht sturen naar +31 (0) 640197739 of gebruik maken van onze Whatsapp chat rechts onderaan de pagina. Je kunt ook langskomen in onze fysieke badmintonwinkel om het assortiment te zien, voelen en passen.

Ons assortiment badminton tassen