Meteen naar de inhoud

Yonex badminton snaren

Yonex badminton snaren

Yonex badminton snaren

Welke Yonex badminton snaar past het beste bij jouw spel?

Het hebben van de juiste badmintonuitrusting is een essentieel onderdeel van de identiteit van een speler. Elk product verandert een aspect van het spel en het is belangrijk om te vinden wat bij je speelstijl past om je eigen prestaties en budget te optimaliseren. Op deze pagina zullen we ons concentreren op het informeren over de afwegingen tussen de verschillende Yonex badminton snaren door hun statistieken en prijs te vergelijken.

Voordat je in de details duikt, vraag je je misschien af ​​waarom je je moet verdiepen in de verschillende soorten snaren. De snaar is een essentieel onderdeel van het shuttle gevoel van elke badmintonspeler, aangezien het het deel van het racket is dat daadwerkelijk contact maakt met de shuttle. Dit betekent dat de snaren in hoge mate verantwoordelijk zijn voor het maximale potentieel van hoe goed je de shuttle kunt raken – inclusief zowel controle als afstotingskracht.

Als je de shuttle op dezelfde manier raakt met verschillende snaren met dezelfde snaarspanning, kan dit tot enorm verschillende resultaten leiden. Zelfs de kleinste nuances in de eigenschappen van een bepaalde snaar kunnen het verschil zijn tussen de shuttle die binnen of buiten landt. Daarom is het van cruciaal belang om de juiste snaar te vinden die bij jouw speelstijl past en jouw potentieel maximaliseert.

 

Yonex badminton snaren eigenschappen

Yonex beoordeelt elk van hun snaren in 5 verschillende eigenschappen:

 • Repulsion Power (Afstotingskracht)
 • Durability (Duurzaamheid)
 • Hitting Sound (Geluid bij inpact)
 • Shock Absorption Schok absorptie
 • Controle (Controle)

Repulsie Power geeft de mate aan waarin de snaar helpt bij het naar buiten duwen van de shuttle bij contact. Hoe hoger het afstotingsvermogen, hoe groter de kracht die je met de snaar kunt genereren wanneer je de shuttle raakt. Dit komt door een trampoline-effect dat optreedt wanneer de shuttle contact maakt met het snarenbed en vervolgens naar voren wordt teruggekaatst.

Afstotingsvermogen heeft typisch een omgekeerde correlatie met de duurzaamheid van de snaar, aangezien snaren met een hoog afstotend vermogen de neiging hebben dunner te zijn en dus gemakkelijker breken. Spelers moeten op hun hoede zijn dat afstotingskracht ook omgekeerd evenredig is met de snaarspanning. Dit betekent dat een lagere snaarspanning resulteert in een hogere afstotingskracht.

Een inverse correlatie is een relatie tussen 2 variabelen die in tegengestelde richtingen bewegen. Omdat bijvoorbeeld afstotingsvermogen en duurzaamheid omgekeerd evenredig zijn, zal een toename van het afstotingsvermogen resulteren in een afname van de duurzaamheid.

Duurzaamheid geeft de veerkracht van de snaren aan tegen slijtage, druk en beschadiging. Het is normaal dat snaren na herhaaldelijk gebruik slijten doordat de snaren tegen elkaar wrijven doordat ze de shuttle raken. De tijd die het duurt voordat de snaar breekt, is afhankelijk van de dikte en het materiaal van je snaren. Meestal geldt dat hoe dunner de snaar is, hoe sneller deze breekt door herhaald gebruik.

Hitting Sound geeft aan hoeveel geluid er wordt gemaakt wanneer een shuttle wordt geraakt. Dit helpt spelers te meten of ze de shuttle op de juiste manier op de sweet spot raken of niet. Als het geluid helder en zuiver is, geeft dit aan dat de shuttle op de juiste manier is geraakt, terwijl een gedempt geluid duidt op een miss hit. Hoe hoger de Hitting Sound waarde, hoe gemakkelijker het is om het verschil te horen tussen zuivere slagen en slagen met een raakpunt buiten de sweetspot.

Shock Absorption geeft aan hoe goed de snaar omgaat met de kracht van een shuttle die je racket raakt. Wanneer de shuttle het snarenbed van een racket raakt, zullen de snaar en het racket trillen om de schokken van de shuttle op te vangen. Alle resterende trillingen worden geabsorbeerd door de arm en het lichaam van de speler. Dit fenomeen veroorzaakt een vertraging bij de speler omdat hij / zij moet herstellen van de schok. Hoe beter een snaar schokken absorbeert, hoe minder trillingen op de speler worden overgedragen en hoe sneller de speler vervolgens kan herstellen van de schok.

Controle geeft aan in welke mate een speler bij het uitvoeren van een slag de vlucht van de shuttle kan beïnvloeden. Controle is over het algemeen omgekeerd evenredig met afstotingskracht, aangezien een vermindering van het trampoline-effect ervoor zorgt dat spelers met meer nauwkeurigheid en precisie kunnen slaan. De snaar heeft langer contact met het snaarbed en kan zo beter de juiste richting in geduwd worden.

 

Yonex badminton snaren overzicht

yonex string chart

 

Yonex badminton snaren verkrijgbaar bij AllRackets.com

Wij verkopen een groot aantal Yonex badminton snaren. Een aantal type snaren verkopen wij ook in verschillende kleuren. Zo is de veel gebruikte Yonex BG 65 er in wit, zwart, oranje, turquoise, geel, blauw en amber.

Een andere veel gebruikte snaar: de Yonex BG 80 is er in geel, wit en roze.

 

Onze favorieten:

Eigenschap Snaar
Onze Favoriet BG80
Beste Control AerobiteAerobite BoostNanogy 99BG66 ForceBG66 Ultimax
Beste Repulsion Power Aerosonic
Beste Durability Nanogy 95BG65
Beste Hitting Sound Aerosonic
Beste Shock Absorption BG66 Force

 

Yonex badminton snaren in detail

Hieronder bespreken we enkele Yonex badminton snaren in detail.

 

Yonex BG 65

Deze Yonex badminton snaar is een snaar met een multifilament kern en hoge kwaliteit nylon fibres. Aanbevolen voor allround spel en lange levensduur.

De veel gebruikte Yonex BG 65 is een zeer duurzame snaar van 0.70 mm. Deze snaar is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren namelijk: wit, zwart, oranje, turquoise, geel, blauw en amber.

Specificaties
Durabiltiy 8
Hitting Sound 6
Controle 6
Shock Absorption 6
Repulsion 6

 

 

Yonex BG 66 Ultimax

De Yonex BG 66 Ultimax is een snaar met een diameter van slechts 0,65 mm. De Yonex BG 66 Ultimax heeft een geweldige repulsie, hoog bespannen is dan ook niet nodig. Aanbevolen voor snelle spelers die houden van een drive of priksmash. Verkrijgbaar in geel en wit.

Specificaties
Durabiltiy 6
Hitting Sound 10
Controle 10
Shock Absorption 8
Repulsion 10

 

Yonex BG 80

De Yonex BG 80 is een badmintonsnaar met een grove structuur en geeft daardoor meer controle dan de BG 65. De badminton snaar is slechts 0.68mm dik waardoor de shuttle sneller uit het badmintonracket knalt. Een badmintonsnaar met veel gevoel. Verkrijgbaar in geel, wit en roze.

Specificaties
Durabiltiy 6
Hitting Sound 7
Controle 6
Shock Absorption 6
Repulsion 8

Yonex Aerobite

De Yonex Aerobite is de eerste hybride snaar combi van Yonex. De nieuwe Aerobite geeft de speler veel spinmogelijkheid voor gekapte slagen en heeft een solide gevoel voor spinshots bij het net.

Deze hybride combinatie heeft verschillende dikte en coatings tussen de lengte en breedte snaren en geeft hierdoor een snellere repulsion (terugslag).

 • Lengte snaar: 0.67 mm
 • Lengte snaar kern: High-Intensity Multifilament Nylon.
 • Lengte snaar buitenlaag: Special Braided High Polymer Nylon Fibre/Polyurethane Coating.
 • Breedte snaar: 0.61 mm
 • Breedte snaar kern: High -Intensity Multifilament Nylon.
 • Breedte snaar buitenlaag: Special High Polymer Nylon Fibre.

Deze snaar is verkrijgbaar als rol in rood/wit, als set in rood/wit en als set in blauw/wit.

Specificaties
Durabiltiy 6
Hitting Sound 9
Controle 10
Shock Absorption 8
Repulsion 10

Conclusie

Nu je een basiskennis hebt ontwikkeld van de verschillende Yonex badminton snaren, ben je klaar om de snaar te kiezen die het beste past bij je speelstijl en budget. Houd er rekening mee dat, hoewel de eigenschappen van elke snaar je kunnen helpen je slagen te verbeteren, er externe factoren zijn die ook de kwaliteit van de slag beïnvloeden, zoals het type racket, de snaarspanning en de slagtechniek.

Het is belangrijk op te merken dat badminton een sport is waarbij je speelstijl zal groeien, veranderen en ontwikkelen. Tijdens je badmintonreis zul je herhaaldelijk moeten evalueren of jouw huidige Yonex badminton snaren de beste keuze zijn voor jouw huidige spel. Zo niet, geen zorgen! Raadpleeg deze pagina om te bepalen met welke Yonex badminton snaren het beste bij jouw nieuwe spel passen! Experimenteer gerust met verschillende Yonex badminton snaren om de beste combinatie te vinden.