Hoe kies ik een badmintonracket?

Bent u een beginner of een gevorderde badmintonner? Bent u op zoek naar power, precisie of zelfs naar beide? Soms is het moeilijk om een keuze te maken uit alle verschillende badmintonrackets die er zijn. Graag helpen wij u om de beste keuze te maken bij de aanschaf van een nieuw badmintonracket.

1 Het speelniveau van de badmintonner

Beginner (1x per maand tot 1x per weekErvaren (minimaal 1x per week)Gevorderd (intensieve competitie- en toernooispeler)
U bent vooral op zoek naar wendbaarheid in een badmintonracket. Dit zorgt ervoor dat het racket makkelijk te hanteren is. Badmintonrackets voor beginnende spelers zijn over het algemeen licht en hebben een Flexibele steel. De techniek van de beginnende badmintonspeler is nog niet optimaal en met het lichte frame en flexibele steel kunt u makkelijker power genereren.
Voor de beginnende speler adviseren wij een badmintonracket van grafiet zodat het gewicht onder de 95 gram blijft.
De meer ervaren badmintonner is vaak op zoek naar comfort in combinatie met andere eigenschappen, die bij zijn of haar speelstijl past. Als u vaak op de badmintonbaan staat is een racket met veel comfort erg belangrijk om blessures te voorkomen. Een lichter racket van grafiet absorbeert de klappen op uw racket goed en zorgt voor een hoog speelcomfort.
Bent u een geoefende speler die op zoek is naar een wendbaar racket? Kies dan voor een racket met een Headlight of Headlight/Even balans. Spreekt power u meer aan: kies dan voor een Headheavy of Even/Headheavy balans.
De intensieve competitiespeler is op zoek naar een combinatie van power en precisie om het optimale uit zijn of haar spel te halen. De steel van badmintonrackets voor intensieve competitiespelers is vaak Stiff. Dit zorgt voor meer shuttlecontrole en precisie op de badmintonbaan.

2 De flex van de steel

De flex van de steel is zeer bepalend voor de hoeveelheid kracht die u met het racket kunt genereren. Heeft u moeite om de shuttle goed diep te slaan dan kunt u kiezen voor een racket met een “Flexibele” steel. Het racket helpt u om dieper te slaan.

Heeft u voldoende kracht en techniek dan is een “Stiff” of “Extra Stiff” racket aan te raden. U heeft dan meer controle en u kunt zeer harde slagen spelen.

Als tussen optie zijn er de “Medium” rackets. 

3 De balans van het badmintonracket

Als u vooral aanvallend speelt, kunt u kiezen voor “Headheavy“. Dat wil zeggen dat de balans wat meer naar het blad verschoven is. U kunt harde krachtige slagen spelen, maar het racket is wel minder wendbaar.

Headlight” betekent dat het gewicht vooral in het handvat zit. Zo’n racket is handig voor de verdedigende of snelle voorspeler.

Er bestaat ook nog een optie tussenin, namelijk “Even“, waarbij het gewicht gelijkmatig verdeeld is. Binnen elk merk zijn er meerdere mogelijkheden.

SALE
CHOOSE YOUR LANGUAGE