Hoe vervang ik mijn badmintongrip


Het vervangen van een badmintongrip is vrij eenvoudig en kan in een paar eenvoudige stappen worden gedaan. Hier is een algemene handleiding om je te helpen:

Benodigde materialen:

  1. Nieuwe badmintongrip
  2. Schaar
  3. Dubbelzijdige tape (optioneel)

Stappen:

  1. Verwijder de oude grip: Begin door de oude grip volledig van het handvat van het racket te verwijderen. Trek het voorzichtig los en zorg ervoor dat je het niet scheurt.
  2. Voorbereiding van het racket: Als er resten van de oude grip of lijm achterblijven op het handvat, maak het dan schoon met een doek of een beetje water en zeep. Zorg ervoor dat het handvat droog is voordat je doorgaat naar de volgende stap.
  3. Voorbereiding van de nieuwe grip: Rol de nieuwe grip uit en controleer of deze lang genoeg is om het volledige handvat te bedekken. Verwijder indien nodig de eventuele beschermfolie.
  4. Bevestigen van de nieuwe grip: Begin aan de onderkant van het handvat (op de plastic cap) en plaats het uiteinde van de nieuwe grip stevig vast. Wikkel de grip strak om het handvat terwijl je naar boven beweegt. Zorg ervoor dat de grip gelijkmatig wordt aangebracht zonder gaten. Wil je een iets dikkere grip zorg dan voor gelijkmatige overlappingen van de grip. Houd de grip stevig vast terwijl je wikkelt.
  5. Afwerking: Zodra je de grip tot aan de bovenkant van het handvat hebt gewikkeld, knip je het overtollige gedeelte af met een schaar. Zorg ervoor dat je de grip goed afplakt met de bijgeleverde tape, zodat deze niet loskomt tijdens het spelen.

Optioneel: Als extra beveiliging kun je een strook dubbelzijdige tape aanbrengen op het handvat voordat je de nieuwe grip aanbrengt. Dit helpt de grip op zijn plaats te houden en voorkomt dat deze gaat schuiven tijdens het spelen.

Dat is het! Nu zou je vraag: Hoe vervang ik mijn badmintongrip? Beantwoordt moeten zijn en zou je een nieuwe badmintongrip op je racket moeten hebben. Zorg ervoor dat je de grip regelmatig controleert en indien nodig vervangt, omdat deze na verloop van tijd kan slijten of vuil kan worden en daardoor zijn grip verliest.

Ons assortiment badminton grips